Använd rätt uttag i laddboxen

På förekommen anledning vill vi informera om att rätt uttag, dvs det på ovansidan av laddboxen, ska användas för laddning av laddbara bilar i våra garage. Om kabelns kontakter inte passar till bilen kan korrekt kabel inhandlas av bilägaren hos NewEl (information nedan)

Det ”vanliga” 230V-uttaget på undersidan av laddstolpen (schuko-uttaget) ska inte användas för detta syfte då det är väldigt ineffektivt (dock innebär det inte någon brandrisk enligt NewEl). Om schuko-uttaget användas för motor-/kupé-värmare bör man via sin inloggning på ”My Charge Space” ha konfigurerat den till att endast vara påslagen i ca 3 timmar innan bilanvändning för att inte slösa energi.

Information från NewEl:

Om någon skulle använda Schuko-uttaget för att ladda sin bil görs ”det förmodligen för att man har en bil med Typ1-kontakt (Mitsubishi Outlander eller Nissan Leaf) . Laddboxens kabel har Typ2-kontakt (EU-standard). Det man gör då är att man byter kabel på laddboxen.

Vi har Typ1-kablar på hyllan och kan byta med kort varsel.

Pris:

Kabel Typ1       1050:-

Typ1-hållare:     165:-

Arbetstid 1h inkl resa 595:-

Alla priser exkl moms

 

För info: Det som gäller är som tidigare sagts att kostnaden för laddning av laddbara bilar belastas bilägaren. Shuko-uttagets strömanvändning är kostnadsfri endast om det används på rätt sätt enl ovan, vilket lätt kan kontrolleras.

Mvh

Styrelsen