Diverse info: 1. Cykelstölder; 2. Takomläggn. Kl.gr.; 3. Råttor; 4. Garageport

1)

Som informerats om i våra sms-grupper skedde cykelstölder i vårt område under natten tor-fre 2-3/7. Vid kl 01.30 var en av våra medlemmar vittne till hur två cyklar drogs iväg av två personer. Vi vet också att minst en ytterligare cykel fick sitt cykellås avklippt under denna natt.

Om sådana aktiviteter upptäcks bör polisanmälan göras direkt (vilket här gjordes). Använd gärna blanketten Iakttagelser i samband med brott som finns på hemsidan efter inloggning under ”Grannsamverkan”. Gå gärna också med i sms-gruppen för din gränd och meddela / varna därigenom dina grannar. Information för detta finns i den utskickade informationen angående Grannsamverkan och det finns ett Grannsamverkan-ombud för varje gränd.

Andra lämpliga åtgärder vid stölder är att följa tjuvar på avstånd och om möjligt ta registreringsnumret på ev. lastbil. Det är också tydligt att cyklar behöver låsas fast i någonting samt med grov kedja/wire för att vara någotsånär säker.

2)

Imorgon måndag 6/7 kommer en takomläggning på fastigheten vid Klockargränd 24 att inledas. Det skall enligt uppgift endast ta ca 3-4 dagar i anspråk lite beroende på vädret. Åtminstone på tisdagen kommer en lastbil att spärra av gränden utanför fastigheten (för att samla ihop gamla takplattor etc.) så det kan bli svårt att ta sig fram där. Vi hoppas på smärtfritt genomförande.

3)

Råttor har upptäckts på Organistgränd. Bara för att säga någonting om detta problem så uppmanar vi alla att alla soppåsar (både hushållssopor och de för matavfall) ska förslutas så gott det går. När de slängs i soprummen så är det viktigt att sopkärlens lock kan stängas helt, eftersom råttor annars lätt dyker upp. Vår byfogde har haft många problem med detta under året. Det finns (oftast) alltid något kärl som kan väljas. Dessutom ska inte annat än de nämnda ”soptyperna” slängas i kärlen.

4)

Det verkar återigen som om någon har kört på porten till södra övre garaget, så att den inte kan stängas ordentligt. Åtgärd är beställd.

 

/Styrelsen