Vad händer i VA-omläggningsarbetet på Klockargränd?

1)

OBS: På torsdag denna vecka 20/9 planeras en vattenavstängning mellan kl 9 och 16. De boende uppmanas att fylla upp önskad mängd vatten dessförinnan om så önskas. Det skall också finnas en avtappningskran för dricksvatten vid pumpstationen (dvs precis öster om del 1 i kartbild i tidigare utskick).

 

2)

Igår måndag 17/9 var vattnet avstängt mitt på dagen under någon timme eller två.

Detta var en akutåtgärd som berodde på att en ventil gick sönder (då man gjorde en provavstängning) och vatten sprutade ut så man var tvungen att stänga av vattnet. Stoppet drabbade även fastigheter omkring vår samfällighet. När vattnet sedan vreds på upptäckte en av våra medlemmar att det var missfärgat. Detta är normalt när man ”i gatan” stänger av och vrider på vatten (i olika riktningar) och beror på att röravlagringar följer med vattnet. Genom att låta vattnet rinna från kranen ett par minuter så kommer snart normalt ofärgat vatten igen.

 

3)

övrigt: På torsdag 20/9 kommer man att åter arbeta i korset vid pumpstationen för att åtgärda vissa fel. Därefter (tidigast fredag men åtminstone under början av nästa vecka) är det planerat att gå vidare med huvudarbetena inne på Klockargränd.

 

4)

För de som bor ”längst in” på Klockargränd kommer man med bil att kunna ta sig in på området från Tunastråket. Då marken bereds för att tillåta tunga lastbilar att köra in den vägen kommer även våra (mindre) bilar att klara det. Det finns också en tänkt lösning med bommen på Nattvardsgränd. Återkommer om det.

 

Mvh, Björn E, byfogde