Läcksökning forts. södra uc – värmeavstängning nu i helgen nattetid (23-08) nedre Klockargränd

Äntligen börjar det bli varmare ute, och då kan vi gå vidare med läcksökningen i värmeslingan via södra undercentralen. Vinterns dylika aktiviteter, med ljudteknik och visuell spårmedel-teknik, ledde tyvärr inte till att vi fann läckan. Som vi talat om tidigare läcker det ut ca 120 liter per dygn. Vi vill nu gå vidare med vätgas-metoden, men först blir det en test:

Under helgen 24-27/5 kan vi komma att stänga av värmekranarna till nedre Klockargränd under nattetid mellan kl 23 och kl 08. Räkna med att inte kunna få varmvatten under dessa tider.

Syftet med denna test är att säkerställa att läckan (eller läckorna) verkligen befinner sig någonstans i nedre Klockargränd. Testen i vintras gav visserligen detta resultat, men avstängningen skedde då under markant kortare tid, vilket kan betyda osäkerheter.
Fortsatt undersökning handlar om att tömma systemet på vätska och fylla rören med vätgas som sedan kommer att läcka ut och som då ”lättare” kan detekteras. Tidpunkten för detta återkommer vi med.

/Styrelsen